32 рецепти с кокосово масло

Кокосовото масло има множество здравословни ползи:

  • То е богато на фибри, нисковъглехидратно и е най-добрият естествен източник на средно и късоверижни мастни киселини. Тези уникални мастни киселини се разграждат и използват директно за производството на енергия, т.е. не водят до образуване на телесни мазнини и отлагания в артериите.
  • Стимулира метаболизма, подпомага отслабването, облекчава храносмилатени проблеми, предпазва от инфекции, защитава сърцето.
  • То е най-добрата мазнина за готвене и приготвяне на солени и сладки печива. Има висока точка на горене и е подходящо дори за пържене. Трябва винаги да е студено пресовано, т.е. да са запазени всички хранителни качества на маслото.
  • Чудесно е за сладкиши, сурови бонбони, приготвяне на супи и основни ястия, пуканки, пържени картофи, домашна майонеза, дресинги за салати, шейкове.

Мъфини с ябълки и кокос

Крем с кашу и какаови зърна

Бисквити с нахутено брашно и шоколад

Бисквити слепени с кокосов течен шоколад

Шоколадово брауни Коледна елха

Бисквити с тиква и черен шоколад

Крем супа от моркови и тиквички

Пълнозърнести Коледни меденки

Коледни меденки

Здравословни шоколадови скалички

Розов бадемов къпкейк с лимонова глазура

Топла салата с карфиол, броколи и майонеза с кокосово масло

Домашен течен шоколад

Пълнозърнести крекери със семена и кокосово масло

Домашни шоколадови бонбони с три вида пълнеж

Ягодова торта с кокос

Домашна кокосова гранола

Бисквити с моркови и пшенични трици

Шоколадова торта с глазура и плодове "Дари"

Коледни бисквити

Здравословни палео блокчета с три слоя

Традиционни шведски бисквити с черен шоколад

Бисквити с бадеми, корнфлейкс и черен шоколад

Бадемово-лимецови бисквити с черен шоколад

Марципанови топчета с кокос и шоколад

Кокосови бонбони

Здравословни таханови блокчета с чиа и черен шоколад

Палачинки от сладки картофи

Торта Захер

Фъдж с черен и бял шоколад и бисквити

Шоколадови бисквити без брашно

Бисквити със спелта (без захар)

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече