Сподели ни в твоите социални мрежи
Или просто копирай линка по - долу

Съставки

7 с.л. шамфъстък, почистен и смлян на брашно 
1 с.л. кокосово брашно
2 с.л. кленов сироп
1/2 с.л. кокосово масло, разтопено
80 г. черен шоколад, разтопен
1 с.л. шамфъстък, смлян на брашно за поръсване

Алергени

Шамфъстък
Черен шоколад

Бонбони с шамфъстък

Основни неща

Всички видове ядки обичам, но с шамфъстъка имам особена връзка. Харесва ми да го беля и моментално да го изяждам. Има страхотен цвят и приятна сладост. Освен това, той е богат на антиоксиданти, възстановява жизнените сили на организма, спомага за извеждане на токсичните вещества, укрепва съдовата система, съдържа много фибри и аминокиселини, както и полезни мазнини, които предпазват сърцето. Затова просто не устоях и реших да комбинирам любимия си кленов сироп със смлян шамфъстък и задължително да ги полея обилно с черен шоколад.

  • 15 мин. плюс 30 мин. за стягане
  • 10
  • Лесна

Съставки

Как да приготвим

1

В купа смесете смления шамфъстък, кокосовото брашно, кленовия сироп и кокосовото масло. Разбъркайте добре, докато се поемат всички съставки. Приберете във фризера, за да стегне сместа за половин час. 

2

Извадете сместа от фризера. Ако е твърде замръзнала, оставете за няколко минути на стайна температура, докато се отпусне.

3

Разтопете на водна баня шоколада. Оставете настрани.

4

От сместа оформете малки топчета. Потопете в разтопения шоколад и оваляйте от всички страни. Подредете бонбоните върху хартия за печене. Поръсете отгоре с още смлян шамфъстък. 

5

Оставете на хладно да стегнат и съхранявайте в хладилник. 

Още рецепти за бонбони

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече