Сурови барчета с портокал

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

60 г. паста от фурми
100 г. безглутенови овесени ядки, смляни на брашно
1 с.л. кокосово масло, разтопено
4 к. етерично масло от портокал 
1 с.л. какао или рожков на прах 
3-4 какаови зърна, начукани, по желание  
Основни неща

Суровите барчета са много практичен десерт. Може да ги запазите за дълго време. Може да ги сложите в раницата или дамската чанта и да имате под ръка винаги здравословен сладкиш.

Те се приготвят бързо, с малко съставки. Така, че моят съвет е да си ги приготвяте у дома. Така винаги ще имате вкуса, който харесвате и ще избегнете "натуралните" вкусове в готовите барчета. 

Аз използвах масло от портокал в моите барчета, което дава невероятно свеж и сладък вкус, но вие ако желаете, може да замените с нещо по-дръзко, като ментата.

Съставки

Как да приготвим

1

В купичка смесете пастата от фурми и блендираните овесени ядки. Ако нямате паста от фурми, накиснете за няколко минути в топла вода фурми и след това ги блендирайте с топла вода.  

2

Добавете разтопеното кокосово масло, заедно с маслото от портокал. Сложете и какаото или рожковото брашно и омесете добре. Ако желаете добавете и начуканите какаови зърна и ги омесете добре в сместа. 

3

Сложете тестото между 2 листа хартия за печене и го разточете до желаната дебелина. Разрежете с нож в правоъгълни форми.

4

Ако приготвяте барчета за изпът, ги завийте в хартия за печене. 

Още рецепти с фурми

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече