Бисквитени сандвичи с кокосово-шоколадов крем

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За бисквитите:
100 г. бадемово брашно
30 г. кокосово брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
100 г. кокосово масло, разтопено
100 г. кокосова захар
100 г. бадемов тахан
1 ч.л. ванилов екстракт 
1 яйце
За кокосово-шоколадовия крем:
80 г. черен шоколад или какаова маса
80 г. кокосов крем (паста)
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка сол
30 мл. кленов сироп или мед, ако използвате какаова маса

Алергени

Бадемово брашно
Бадемов тахан
Яйца
Черен шоколад
Мед
Основни неща

Ето това са изкусителни бисквитени сандвичи - гледам ги и се чудя един ли да изям или два. Истината е, че само един сандвич е напълно достатъчен - сладък, много шоколадов, леко хрупкав, но и с леко дъвчаща текстура. 

Бисквитените сандвичи не съдържат глутен, бяла рафинирана захар и млечни продукти. Подходящи са за парти, за подарък или за споделяне на моменти с близки приятели. 

Съставки

Как да приготвим

1

Започнете с направата на кокосово-шоколадовия крем, за да има време да се охлади и да стегне. Разтопете на водна баня черния шоколад или какаовата маса. Махнете от котлона и добавете кокосовия крем, ваниловия екстракт, солта и кленовия сироп (ако използвате какаова маса). Разбъркайте сместа и оставете настрани да изстине напълно. 

2

В купа смесете всички сухи съставки - брашната, содата и солта. Разбъркайте добре.

3

В друга купа смесете кокосовото масло и кокосовата захар. Разбийте с миксер за кратко и добавете бадемовия тахан, ваниловия есктракт и яйцето. Отново разбийте, докато се получи гъста, лепкава смес. Прибавете сухите съставки и разбъркайте. Приберете тестото за половин час в хладилника. 

4

Загрейте фурната на 170 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. 

5

Разделете тестото на около 30 топки. Аз получих толкова. Подредете в тавата и леко притиснете с длани отгоре всяка бисквита. Печете 12 минути, докато бисквитите стегнат отгоре. Не ги препичайте твърде много, те ще стегнат още, когато изстинат. 

6

Когато бисквитите изстинат и кремът е вече стегнал, намажете една бисквита и слепете отгоре с друга. Получават се 15 слепени сандвича. 

Още рецепти за бисквити

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече