Шоколадови барчета със солен карамел

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
1/2 ч.ч. лешници или бадеми, смлени в блендер на брашно
1/2 ч.ч. овесени ядки (без глутен), смлени в блендер на брашно
4 с.л. кленов сироп
3 с.л. кокосово масло, разтопено
За соления карамел:
10-12 фурми, без костилка
1 препълнена с.л. лешников или бадемов тахан
2 с.л. кокосово масло, разтопено
1-2 с.л. кокосово мляко или вода
голяма щипка сол
За топинг:
150 г. черен шоколад, най-малко 70% какао

Алергени

Лешници
Черен шоколад
Основни неща

Истинска наслада за сетивата - шоколадови барчета със солен карамел. Лешникова основа с овесени ядки, солен карамел от фурми и бадемов тахан и всичко това обвито в черен шоколад. Трудно ми беше да ги отхапя тези малки съвършенства, но и ми беше много трудно да спра да ги ям. 

Абсолютна фантазия без глутен, без бяла рафинирана захар, с изцяло растителни продукти. Подходящи са за всеки ден, защото всеки ден заслужава да бъде специален!

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе тавичка, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете смлените на брашно лешници и овесени ядки. Добавете кленовия сироп и кокосовото масло. Разбъркайте добре, докато всичко слепне в една топка. Приберете за 10-15 минути във фризера, за да стегне малко тестото и лесно да се оформя.

3

Извадете тестото от хладилника и разрежете на 16 парчета.  Оформете ги като правоъгълници със заоблени краища. Подредете в тавата и печете 10 минути. Не ги оставяйте да добият твърде много загар. Извадете и оставете настрана да изстинат напълно.

4

През това време направете карамела. Сложете всички съставки в блендера и разбийте. След секунди се получава гладка, лъскава смес, лесна за обработка. Разпределете карамела върху изстиналите барчета. С ръце го оформете и леко притиснете към основата. 

5

Разтопете черния шоколад на водна баня. (Водата не бива да докосва дъното на купата с шоколада). Потопете едно по едно всяко барче в шоколада и с лъжица полейте отгоре, за да се покрие цялото. С помощта на вилица вдигнете барчето, премахнете излишния шоколад и прехвърлете върху пергаментова хартия. 

6

Най-добре оставете барчетата на хладно, около 16-18 градуса, за да стегне шоколадът. Ако това не е възможно, приберете в хладилник. Съхранявайте на хладно за 3-4 дена. 

Още рецепти с фурми

Още рецепти с лешници

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече