Сподели ни в твоите социални мрежи
Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За кошничките:
10 с.л. брашно от лешници
80 г. паста от фурми или фурми
2 с.л. кокосово масло, разтопено
2 с.л. какао на прах
За крема:
1 авокадо, добре узряло
1 банан, добре узрял
3 с.л. кленов сироп
2 с.л. какао на прах
2 ч.л. кокосово масло, разтопено
За декорация:
6 лешника, натрошени
4-6 какаови зърна, натрошени

Алергени

Лешници
Какао
Какаови зърна

Шоколадови кошнички с крем от банани и авокадо

Основни неща

Децата още упорстват при вида на авокадото. Факт е, че то само по себе няма никакъв вкус, но комбинирали се с каквото и да е, става страхотно! Обожавам авокадо. Иска ми се и децата да го обичат и хапват с охота като мен. Затова реших да им направя тези шоколадови кошнички. Имах смлени лешници и паста от фурми и бяха нужни минути, за да направя този суров десерт.

  • 15 мин. плюс 30 мин. за стягане
  • 2
  • Лесна

Съставки

Как да приготвим

1

За да направите брашно от лешници, загрейте фурната на 160 градуса и поставете тава със сурови лешници отгоре. Печете 8 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат за няколко минути. Претъркайте лешниците между ръцете си, люспите веднага ще се отделят. Прехврълете лешниците в блендер и блендирайте за кратко, докато се смелят на брашно с еднороден състав. 

2

В купа смесете брашното от лешници, пастата от фурми, кокосовото масло и какаото. Разбъркайте добре с ръце, докато се поемат съставките. Ако използвате обикновени фурми ги накиснете първо в малко гореща вода, след това ги сложете заедно с останалите съставки в блендера и пасирайте, докато се получи паста. 

3

Разпределете сместа във формички. Аз използвах 2 формички за крем карамел. Притиснете сместа добре по дъното и страните на формичката. Приберете във фризера, за да стегнат добре.

4

За крема сложете всички съставки в блендера и разбъркайте добре, докато стане пухкав крем. 

5

Преди да сервирате извадете кошничките от фризера и с помощта на нож леко прокарайте по стените на формичката, наклонете надолу и извадете кошничката. Напълнете с крема от банан и авокадо. Отгоре поръсете с още натрошени на ситно лешници и какаови зърна. 

6

Сервирайте веднага или съхранявайте в хладилник.

Още рецепти за сурови десерти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече