Барчета с бадемов тахан

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
1 ч.ч. безглутенови овесени ядки, смляни в блендер на брашно
1 ч.ч. бадемово брашно 
1 щипка сол
4 с.л. кленов сироп
1 ч.л. ванилов екстракт (по желание)
2-3 с.л. кокосово масло, разтопено
За карамела:
4 с.л. препълнени доста бадемов тахан
4 с.л. кленов сироп
1 щипка сол
За топинга:
100 г. черен шоколад (с кокосова захар)

Алергени

Бадемово брашно
Черен шоколад
Бадемов тахан
Основни неща

Като един огромен фен на таханите, не мога да не приготвя тези барчета с бадемов тахан. Станаха неустоимо вкусни. Много харесвам десерти, които се приготвят за минути без никакви усилия и носят истинска наслада. Едно барче е напълно достатъчно за дневната доза сладост. Не съдържат глутен, бяла рафинирана захар и млечни продукти. 

Съставки

Как да приготвим

1

Пригответе малка тавичка, покрита с хартия за печене. Така лесно ще извадите готовите, вече стегнали барчета. Аз използвах форма за печене на хляб, продълговата с размери около 25х10 см.

2

За да направите основата на барчетата смесете в купа или блендер смлените овесени ядки, бадемовото брашно, малко сол, кленовия сироп и кокосовото масло. Разбъркайте добре или блендирайте за кратко, докато стане гъста смес. Разпределете я по дъното на формичката и притиснете с ръце, за да се разпредели равномерно.

3

В същата купа смесете бадемовия тахан с кленовия сироп и щипка сол. Разбъркайте добре. Изсипете сместа върху основата и отново разстелете равномерно. Намазнете леко ръцете си с кокосово масло, за да е по-лесно разпределянето на сместа. Приберете във фризера, докато приготвяте топинга.

4

Разтопете на водна баня шоколада. Аз използвах в тази рецепта черен шоколад с кокосова захар. Извадете от фризера охладената основа и залейте с шоколада. Той веднага ще стегне. Разрежете в този момент на отделни барчета и приберете отново в хладилника или сервирайте веднага.

Още рецепти за сурови десерти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече