Веган млечен шоколад с какаови зърна

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 мл. какаово масло, разтопено на водна баня
2 с.л. мед или кленов сироп
вътрешността на 1 ванилова шушулка или ванилова паста
щипка сол
4 с.л. кокосово мляко на прах
какаови зърна, натрошени

Алергени

Мед
Основни неща

Най-изкушаващият десерт за мен е шоколадът. Той може да бъде и полезен, особено ако е приготвен у дома. В тази рецепта за веган млечен шоколад не използвам млечни продукти, а добавям любимото ми кокосово мляко, което напълно удовлетворява нуждата от ефирен, кадифен и мек завършек на шоколада. А натрошените какаови зърна отгоре придават хрупкава текстура, антиоксидантен ефект и невероятен вкус. 

Съставки

Как да приготвим

1

Най-лесният начин да разтопите какаовото масло е като сложите бурканчето в съд с топла вода. Оставете го за няколко минути и то ще се разтопи, трябва му температура 38 градуса.

2

Добавете меда или кленовия сироп, ваниловата шушулка и щипка сол. Разбъркайте много добре. Накрая прибавете и кокосовото мляко на прах. Отново разбъркайте и разлейте във формичка за шоколад. 

3

Поръсете отгоре веднага с натрошени какаови зърна. Оставете шоколада да стегне на температура около 16-17 градуса или приберете в хладилник. Моята формичка за шоколад е с отделения по 65 г., аз получих 3 блокчета. 

Още рецепти за шоколад

Още рецепти с какаови зърна

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече