Торта с вишни и балсамико

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
80 г. бадемово брашно
80 г. кокосово брашно
2 с.л. какаово масло, разтопено
2 с.л. кленов сироп, кокосов нектар или агаве
За крема
2 ч.ч. кашу, накиснато във вода поне за 4 часа или цяла нощ
200 мл. сок от вишни
100 мл. кленов сироп, кокосов нектар или агаве
3 с.л. кокосово масло, разтопено
3 с.л. балсамико
За горния пласт:
150 мл. сок от вишни
1 ч.л. агар агар
балсамико за поръсване

Алергени

Бадемово брашно
Вишни
Основни неща

Знаете ли, че балсамико няма нищо общо с оцета. За разлика от винения оцет, балсамико не започва съществуването си като алкохолна напитка. Добре узрелите гроздове се пресоват, варят се дълго на бавен огън, докато се получи "течно злато". После то се прехвърля в специални дървени бурета, които добавят различна миризма и се оставя да ферментира. Световнопризнатият продукт Ачето Балсамико Традиционале отлежава от 15 до 25 години. В Средновековието балсамико се е смятал за скъпоценност и истински лек за много болести. Аз използвам балсамико, който се състои само от сварена гроздова мъст. Той е типична добавка за салати, но аз реших да добавя чудния му аромат в моята сурова торта с вишни. Тя съдържа 100% растителни съставки, без глутен и без захар.

Съставки

Как да приготвим

1

Пригответе форма за торта с подвижен ринг и диаметър 20 см. Покрийте дъното с хартия за печене.

2

За да направите основата смесете двата вида брашно. Добавете какаовото масло и кленовия сироп и разбъркайте добре. Разпределете сместа върху дъното на формата и натиснете отгоре с длани, за да стане равен блат. Приберете в хладилника, докато приготвяте крема.

3

В блендер сложете накиснатото кашу, сока от вишни, кленовия сироп, кокосовото масло и балсамикото. Аз си правя сока от вишни като смачкам пресни вишни с преса за картофено пюре. Оставам настрана за няколко минути и после отново смачквам, за да пуснат още сок. Пулсирайте няколко пъти, докато кремът от кашу стане гладък, без парченца. Залейте с крема основата на тортата и приберете във фризера.

4

За да направите горния слой, загрейте сока от вишни в малка тенджерка. Добавете агар агар и бъркайте непрекъснато в продължение на 5 минути на среден до бавен огън. Сместа ще започне да се сгъстява.

5

Изсипете вишневия сок върху студената торта. Отново приберете във фризера. Преди сервиране, извадете на стайна температура или за 1 час в хладилника. Полейте с още балсамико отгоре. 

Още рецепти за сурови десерти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече