Празнични линзери

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

150 г. бадемово брашно
150 г. брашно от кафяв ориз
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
20 г. кокосово масло, разтопено
100 мл. кленов сироп
30 мл. бадемово или овесено мляко ( как да си направим овесено мляко)
настъргана кората на 1 био лимон
сладко за слепване - шипков мармалад, мус от сини сливи, сладко от малини
Основни неща

Бисквитите линзер произлизат от град Линц в Австрия. Те са леки, маслени, с натрошени бадеми и винаги слепени по две. В моята рецепта бисквитите са без глутен, без млечни съставки и без бяла рафинирана захар. Използвам домашно приготвен шипков мармалад за слепването, но може да изберете и друго сладко, например от малини, от ягоди, от боровинки, от кайсии. За повече празничен вид може да поръсите с малко кокосово брашно отгоре.

Съставки

Как да приготвим

1

В купа смесете брашната с канелата и бакпулвера. Разбъркайте.

2

В друга купа смесете кокосовото масло, кленовия сироп, растителното мляко и кората от лимон. Стържете кората от лимон над купата, за да могат отделилите се етерични масла от кората да паднат в сместа.

3

Смесете сухите и течните съставки и омесете добре, докато се получи гладко и стегнато тесто. Приберете го в хладилника за 30 минути.

4

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма това, покрита с хартия за печене. 

5

Извадете охладеното тесто и разточете на лист с дебелина около 1/2 см. Отрежете формичките. На половината от тях направете формичка по средата - може да е малко сърце, звездичка, кръгче или цветенце. Съберете останалото тесто, отново разточете и отрежете формичките.

6

Подредете в тавата и печете 10 минути.

7

Оставете да изстинат за кратно и намажете със сладко по средата. Аз използвах домашен мармалад от диви шипки. Но може да се сложи и друг, по ваш избор. Как да си приготвите домашно сладко без захар и лимонена киселина може да видите тук: сладко от боровинки

Още рецепти за коледни сладки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече