Коледни бисквити с меласа

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

125 г. масло, разтопено
125 г. кокосова захар
125 г. меласа
1 яйце
500 г. пълнозърнесто брашно от лимец
2 ч.л. канела на прах
2 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бахар на прах
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
бял шоколад за декорация (по желание)

Алергени

Глутен
Яйца
Масло
Шоколад
Основни неща

Едно от нещата, с които свързам коледните бисквити, е меласата. Харесвам нейния карамелен вкус, гладка консистенция и наситен почти черен цвят. Тя им придава чудесен празничен аромат. У дома е вече традиция да правя коледните бисквити с децата. Формичките са подбрани и изпълнени от тях.

Съставки

Как да приготвим

1

В дълбока купа смесете кокосовата захар и меласата. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато захарта започне леко да се топи от горещото масло. Сложете яйцето и отново разбъркайте.

2

В друга купа смесете брашното с всички подравки. Прибавете ги към течната смес на два пъти, като разбърквате добре, за да се поеме цялото брашно. Получава се стегнато, но меко тесто. Приберете в хладилника поне за 2 часа, за да се попият добре ароматите от подправките. 

3

Преди печене извадете тестото от хладилника, за да се отпусне. Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

4

Върху набрашнен плот и с набрашнена точилка, разточете тестото на тънко. Оформете желаните от Вас формички и ги подредете в тавата. Съберете тестото на топка и пак разточете. Продължете така, докато свърши тестото.

5

Печете 8 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат. По желание украсете с бял шоколад. 

Още рецепти за коледни бисквити

Още рецепти с меласа

Всички коментари

Общо коментари: 1
Станислава Йорданова
Здравейте, искам да ви поздравя с хубавата и точна рецепта! Спазихме всички указания и наистина се получиха страхотно! Рядко рецептите в интернет са така точни! Бъдете здрава! Весели празници!

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече