Бостънски печен боб

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 ч.ч. бял боб
100 гр. бекон
2 глави лук
3 с.л. меласа
1/2 ч.ч. кетчуп
2 ч.л. горчица
1 с.л. сос Уорчестър
1/4 ч.ч. кафява захар
сол
черен пипер

Бостънският печен боб е боб, който американците приготвят като го подслаждат с меласа или кленов сироп и овкусяват с бекон. Обичат да го похапват с царевичен хляб. Традиционно печеният боб се приготвя в събота и се оставя да престои една нощ в пещта. Така, в неделя, бобът е още топъл и готов за консумиране.

Съставки

Как да приготвим

1

Накиснете в студена вода боба за една нощ. След това изплакнете боба и поставете в тенджера. Варете около 1 -2 часа, докато бобът омекне. Прецедете и запазете течността от варенето на боба. 

2

Подгответе 2 гювечете с капак, в които ще се пече боба или касерола, която ще покриете с алуминиево фолио. 

3

Покрийте дъното на гювечето с боба. Отгоре наредете резени бекон. Върху бекона поръсете с нарязания лук. След това отново сложете боб, после бекон и пак лук. 

4

В нагорещен тиган смесете цялата меласа, солта, пипера, горчицата, кетчупа, соса Уорчерстър и кафявата захар. Оставете сместа за заври и с нея залейте боба. За да покриете боба сложете от водата, в която е врял. Поставете капака на гювечето или алуминиевото фолио. 

5

В предварително загрята фурна на 160 градуса сложете боба да се пече за около 2 часа.

Рецепти с боб

Още рецепти със сос Уорчестер

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече