• Начало
  • Коледни
  • Линзер бисквити с меласа и сладко от сливи (безглутенови)

Линзер бисквити с меласа и сладко от сливи (безглутенови)

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

80 мл. олио от гроздови семки
80 г. кокосова захар
1 яйце
80 мл. меласа
1 с.л. бял оцет
300 г. бяло безглутеново брашно
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1 щипка сол
сладко от сливи за слепване

Алергени

Яйца
Основни неща

Линзер бисквитите винаги имат сладко по-средата (понякога и шоколад отгоре). Аз използвах моето домашно сладко от сливи. Но вие може да сложите малиново, ягодово, ябълково или портокалово сладко. Щом се слепят тези бисквити две по две, придобиват коренно различен вкус. Леката горчивина на меласата и пикантността на джинджифила се допълват от сладкия и дъвчащ вкус на сладкото. 

Съставки

Как да приготвим

1

В купа разбийте олиото от гроздови семки и кокосовата захар. Добавете яйцето, меласата и оцета. Разбийте добре.

2

В друга купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре. Прибавете ги към течната смес. Разбъркайте, докато се поеме всичко. Покрийте в купа с капак и приберете в хладилника за няколко часа или за през ноща.

3

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе тава, покрита с хартия за печене. Намазнете леко хартията с кокосово масло, за да не залепнат бисквитите.

4

С две ръце оформете малки топчета. Подредете ги в тавата и леко притиснете отгоре с пръсти. Оставете разстояние от 2 см. между бисквитите, понеже нарастват доста.

5

Печете 7-8 мунити. Извадете от фурната и оставете да изстинат. Слепете ги със сладко от сливи или каквото предпочитате.

6

Съхранявайте ги в затворен съд, за да останат меки.

Още рецепти за коледни сладки

Други наши рецепти без глутен

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече