Кейк с тиквички и тахан от тиквени семки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 средно голяма тиквичка, настъргана на ренде
4 с.л. тахан от тиквени семки
4 с.л. кленов сироп
2 с.л. кокосово масло, разтопено
1 ч.л. ванилов екстракт
100 г. бадемово брашно 
парчета черен шоколад, калети, най-малко 70% какао

Алергени

Черен шоколад
Бадемово брашно

Този кейк с тиквички и тахан от тиквени семки се роди късно през нощта, когато всички вече бяха заспали, но не и моето желание да забъркам нещо вкусно за предстоящото ни пътуване. Забърках всичко за 10 минути и докато той се печеше, аз стегнах багажа. 

Изобилието от тиквички в градината, ми дава възможността редовно да приготвям любими сладкиши с тях. Те придават невероятна сочност и плътност на печивата. Кейкът е изцяло от растителни продукти, без глутен и без бяла рафинирана захар.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе малка тавичка с размери 20х20 см. Покрийте я с хартия за печене, която леко намажете с кокосово масло.

2

Настържете тиквичката и я изстискайте добре от течността с помощта на марля или тензух. 

3

В купа смесете тахана и кленовия сироп. Разбъркайте ги добре. Добавете кокосовото масло и ваниловия екстракт. Накрая сложете бадемовото брашно и разбъркайте, докато се поемат всички съставки. Поръсете с калети черен шоколад.

4

Изсипете сместа в тавичката и разпределете равномерно. Добавете още черен шоколад отгоре.

5

Печете 20-25 минути, докато кейкът добие лек загар.

6

Извадете от фурната и оставете да изстине добре, преди да разрежете.

Още рецепти за сладкиши

Още рецепти с тиквички