Съставки
- 
                                        За основата:
 - 
                                        1/2 ч.ч овесени ядки, смлени в блендер на брашно
 - 
                                        1/2 ч.ч. бадемово брашно
 - 
                                        2 с.л. какао на прах
 - 
                                        10 броя фурми, почистени от костилките
 - 
                                        1 с.л. кокосово масло
 - 
                                        За муса от дюли:
 - 
                                        3 печени дюли
 - 
                                        6-8 броя фурми, почистени от костилките
 - 
                                        За глазурата:
 - 
                                        100 г. черен шоколад или 100 г. какаова маса и 2 с.л. кленов сироп
 
Как да приготвим
| 
                                                 1 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 2 
                                                     | 
                                            
                                                 Загрейте фурната на 190 градуса и печете дюлите за около 20-25 минути, докато станат меки.  | 
                                        
| 
                                                 3 
                                                     | 
                                            
                                                 Прехвърлете печените дюли в блендер. Добавете фурмите и блендирайте. Може да добавите 1-2 с.л. гореща вода. Разбъркайте, оберете стените на блендера и отново разбийте. Целта е да се получи гъста смес, не много фина, може да има малки парченца от фурмите.  | 
                                        
| 
                                                 4 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 5 
                                                     | 
                                            
                                                 В купа смесете смлените овесени ядки, бадемовото брашно и какаото и разбъркайте. Оставете настрани.  | 
                                        
| 
                                                 6 
                                                     | 
                                            
                                                 Сложете отново в блендер фурмите, кокосовото масло и малко 1-2 с.л. гореща вода. Тя ще спомогне за по-лесното смилане на фурмите. Блендирайте, докато се получи паста. Добавете пастата от фурми към ядките и с ръце смесете всичко, докато се обединят съставките. Прехвърлете във формичката и притиснете с ръце, така че да се покрие равномерно цялото дъно.  | 
                                        
| 
                                                 7 
                                                     | 
                                            
                                                 Върху основата, разпределете муса от дюли. Охладате съвсем за кратко в хладилника.  | 
                                        
| 
                                                 8 
                                                     | 
                                            
                                                 През това време разтопете на водна баня черния шоколад или какаовата маса, ако ползвате. Свалете от котлона и добавете кленовия сироп, ако сте избрали какаова маса. Разбъркайте добре. Извадете сладкиша от хладилника и залейте с разтопения шоколад. Нарежете на отделни барчета. Сега вече може спокойно да приберете във фризера да стегне добре.  | 
                                        
            
                    
                                
                                                                
                                                                
                                                                    
                                
                                
                                
                                
                                
Всички коментари
Kоментар