Коледни бисквити с меласа

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

125 г. масло, разтопено
125 г. кокосова захар
125 г. меласа
1 яйце
500 г. пълнозърнесто брашно от лимец
2 ч.л. канела на прах
2 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. сол
1 ч.л. бахар на прах
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
бял шоколад за декорация (по желание)

Алергени

Глутен
Яйца
Масло
Шоколад
Основни неща

Едно от нещата, с които свързам коледните бисквити, е меласата. Харесвам нейния карамелен вкус, гладка консистенция и наситен почти черен цвят. Тя им придава чудесен празничен аромат. У дома е вече традиция да правя коледните бисквити с децата. Формичките са подбрани и изпълнени от тях.

Съставки

Как да приготвим

1

В дълбока купа смесете кокосовата захар и меласата. Добавете разтопено масло и разбъркайте, докато захарта почне да се топи и меласата да се разпредели равномерно в сместта.

2

Сложете яйцето и отново разбъркайте.

3

В друга купа смесете брашното с всички подравки. Прибавете ги към течната смес на два пъти, като разбърквате добре, за да се поеме цялото брашно. Получава се стегнато, но меко тесто. Приберете в хладилника поне за 2 часа. 

4

Преди печене го извадете за кратко, за да се отпусне. 

5

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

6

Върху набрашнен плот и с набрашнена точилка, разточете тестото на тънко. Оформете желаните от Вас формички и ги подредете в тавата. Съберете тестото на топка и пак разточете. Продължете така, докато свърши тестото.

7

Печете 8 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат. 

8

По желание украсете с бял шоколад. 

Още рецепти за коледни бисквити

Още рецепти с меласа

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече