Сурова торта със спанак и мента

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
1/2 ч.ч. сурови лешници
1/2 ч.ч. сурови бадеми
2 с.л. какао на прах
14 броя фурми, почистени от костилките
За крема:
2 ч.ч. кашу, накиснато за поне 4 часа в студена вода или за 30 мин. в гореща вода
1 ч.ч. пресен спанак, плътно притиснати листата в чашата, добре измит и почистен
220 мл. кокосово мляко от консерва, на стайна температура (да не се е отделила маслената част отгоре)
120 мл. кленов сироп (или повече според предпочитанията Ви за сладко)
прясно изцеден сок от 1 лимон
3 капки етерично масло от мента на doTerra
За декорация:
20 г. черен шоколад или какаова маса

Алергени

Какао
Лешници
Бадеми
Черен шоколад
Основни неща

Връзката между мента и шоколад е като дългото приятелство. Те са абсолютно неразделни. За мен ментовият послевкус ме изпраща на едно по-свежо, по-красиво и по-пикантно местенце. 

Тортата със спанак и мента е чудесен начин да се поднесе суров спанак на децата, които иначе не биха го яли. А сега, хапват с истинско удоволствие тази красива, зелена красавица.

Тортата се приготвя излючително лесно, без никакво суетене в кухнята, с изцяло растителни продукти, без глутен и без бяла рафинирана захар. 

Съставки

Как да приготвим

1

Пригответе форма за печене с диаметър 20 см. с подвижен ринг. Покрийте дъното и страните й с хартия за печене. 

2

За да направите основата смелете в блендер двата вида ядки на брашно. Прехвърлете ги в купа. Добавете какаото и разбъркайте.

3

Смелете фурмите на паста в блендера с малко гореща вода, около 1 с.л. Сложете пастата от фурми при смлените ядки и омесете с пръсти, докато се получи еднородна смес.

4

Разпределете я равномерно по дъното на формичката. Притиснете с длани, за да изравните блата. Приберете във фризера, докато приготвяте крема.

5

Изплакнете под течаща вода накиснатото кашу. Сложете го в блендера. Добавете пресния спанак, кокосовото мляко, кленовия сироп, сока от лимон и етеричното масло от мента. Разбийте на няколко пъти, докато сместа стане напълно гладка. Пробвайте на вкус, ако има нужда добавете още кленов сироп. Ако желаете първо сложете само 2 капки от ментата и опитайте. За по-изразен ментов вкус, може да добавите и 4 капки. 

6

Извадете блата от фризера. Залейте със спаначения крем отгоре и отново приберете. Тортата трябва да стегне във фризера поне 4 часа.

7

Преди да сервирате, извадете на стайна температура за 1-2 часа.

8

Разтопете черния шоколад или какаовата маса на водна баня и наръскайте небрежно тортата отгоре.

9

Съхранявайте във фризера.

Още рецепти за сурови десерти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече