Салата с карфиолен ориз с два вида сос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

Салата с карфиолен ориз и сос от кашу и тиквички
1/4 глава карфиол
1 ч.л. кимион на прах
1 краставица, нарязана на кубчета
2 домата, нарязани на ситно
1 ч.ч. пресен спанак
1/2 глава червен лук, нарязан на полумесеци
магданоз, за поръсване
За сос от кашу и тиквички:
1/2 ч.ч. кашу, накиснато в гореща вода
1/2 тиквичка
сокът на 1/2 лимон
2 скилидки чесън
няколко стръка магданоз 
морска сол
Салата с карфиолен ориз и хумус
1/4 глава карфиол
1 ч.л. кимион на прах
1 краставица, нарязана на кубчета
2 домата, нарязани на ситно
1 ч.ч. пресен спанак
1/2 глава червен лук, нарязан на полумесеци
няколко маслини, нарязани на тънко, без мазнина
За хумуса:
1/2 ч.ч. сварен нахут
1 ч.л. сусамов тахан
1 скилидка чесън
лимонов сок
1/2 ч.л. кимион
морска сол
Основни неща

Тази салата с карфиолен ориз ми е любима - приготвя се бързо, напълно ме засища и е изключително полезна. Предложила съм два вида сос към нея, като аз предпочитам най-много този с тиквичката. 

Ако ви остане повече карфиол или сос, може да затворите в бурканче и да съхранявате до 3-4 дни в хладилник.

Съставки

Как да приготвим

1

За да направите основата на салатата, започнете с карфиоления ориз. За целта, накъсайте карфиола и го сложете в кухненски робот. Добавете малко морска сол и кимион. Разбийте до получаване на ориз.

2

В купа за сервиране сложете от карфиоления ориз, нарязаните домати и краставица, спанака и лука. Острани добавете от съответния сос. Гарнирайте с магданоз или малко маслини, без мазнина. 

3

За соса от кашу и тиквичка, сложете в блендер всички съставки с малко вода и разбийте добре.

4

По същия начин процедирайте и с хумуса. Не е нужно да добавяте мазнина!

Още рецепти с карфиол

Още рецепти със спанак

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече