Бурито купа

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

3 ч.ч. спанак
сокът на 1/2 портокал
За карфиоления ориз:
1/4 глава карфиол
1 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. тика масала
1/8 ч.л. хариса или кайенски пипер
морска сол
пресен магданоз или кориандър
За гуакамолето:
1 добре узряло авокадо
1 домат, нарязан на ситно
1/4 глава черен лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, пресовани
сокът на 1/2 лайм
морска сол
пресен кориандър
За доматената салца:
2 домата, нарязани на ситно
1/2 глава червен лук, нарязан на ситно
1/2 червена чушка, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, пресовани
морска сол
сокът на 1/2 лайм или лимон
пресен магданоз
Основни неща

Изключително здравословна версия на популярното мексиканско ястие - Бурито. Но, вместо увито в тортила, аз сервирам в купичка. Може да приготвите всички части на ястието и всеки да си сложи, каквото пожелае в своята купа.

Карфиолът е богат на лесноусвоим протеин. Лесно се усвоява от организма в сурово състояние и това ни дава невероятната възможност да се възползваме от всичките му полезни свойства. 

Доматите са богати на витамин С, който е бионаличен за лимфната система и черния дроб. Подпомагат работата на надбъбречните жлези, щитовидната жлеза, засилват имунната система, намаляват кръвното налягане. 

Съставки

Как да приготвим

1

За да направите карфиоления ориз сложете карфиола в купата на кухненски робот и разбийте. Добавете всички подправки и кориандъра и отново разбийте за кратко. 

2

За да направите гуакамолето намачкайте добре авокадото. Добавете нарязаните на ситно домати, червен лук и пресования чесън. Овкусете с морска сол и сок от лайм. Поръсете отгоре с кориандър.

3

За да направите доматената салца смесете в купа нарязаните на ситно домати, червена чушка, лук и чесън. Овкусете с морска сол, сок от лимон и поръсете с магданоз.

4

Сервирайте бурито купата като сложите в основата спанака. Поръсете го щедро със сок от портокал. Отгоре подредете по няколко лъжици от карфиоления ориз, гуакамолето и доматената салца. 

Още рецепти с карфиол

Още рецепти със спанак

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече