Шоколадово брауни Коледна елха

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

5 с.л. кокосово брашно
5 с.л. какао на прах
1/4 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. канела на прах
1/4 ч.л. индийско орехче на прах
5 яйца
2 с.л. кокосово мляко (от консерва)
40 мл. кокосово масло, разтопено
120 мл. кокосов нектар
кокосови стърготини (за украса, по желание)

Алергени

Яйца

Малко ми е крива елхата, но какво от това. Децата винаги се радват на сладкиши в необичайни форми, особено пък тези, свързани с Коледа. Това шоколадово брауни е истинска здравословна алтернатива на обикновеното брауни, не съдържа глутен, нито рафинирана бяла захар, нито млечни продукти. Но най-важното в случая е, коледният дух, който носи в себе си този сладкиш. Ако го изпечете в тавичка, е идеален десерт с чаша топло кафе и топка здравословен сладолед или ванилов крем.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка с размери 20х20 см., леко намазнена с кокосово масло.

2

В купа смесете и разбъркайте добре всички сухи съставки.

3

В друга добавете яйцата, млякото, маслото и кокосовия нектар. Разбийте с миксер добре за 1-2 минути. Прибавете сухата смес към течната и продължете да разбивате на ниска скорост. 

4

Прехвърлете шоколадовата смес в приготвената тавичка. Аз използвах силиконови формички елха, които нямат нужда от намазняване.

5

Печете 25 минути. Проверете с клечка за зъби средата на браунито. Ако е суха, то е готово. 

6

Оставете браунито да изстине и разрежете.

7

Поръсете с кокосови стърготини за повече коледно настроение.

Още коледни рецепти