Неаполитански коледни сладки Мостачоли

  • 1 ч. плюс време за охлаждане
  • 65
  • Обикновена
  • 180°C
  • 0 kоментара
  • Италианска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 г. пълнозърнесто брашно от лимец
50 г. смлени лешници или бадеми
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
6 г. писто
15 г. какао на прах
90 г. кокосова захар
50 г. кленов сироп 
90 мл. овесено мляко
настъргана кората на 1 био портокал
250 г. черен шоколад за глазура

Бисквитите мостачоли са традиционни коледни сладки във формата на диамант (ромб), овкусени с писто и обляти с шоколад. Те са лесни за приготвяне и не съдържат животински продукти. Много ароматни, много шоколадови и много трайни. 

Как да приготвим

1

В купа смесете брашната с бакпулвера, содата и пистото. Разбъркайте добре. После добавете какаото и кокосовата захар и отново разбъркайте. Накрая сложете кленовия сироп и овесеното мляко. Настържете кората на портокала над купата, за да паднат и етеричните масла. Омесете до гладко и стегнато тесто. Приберете в хладилника за 1 час или повече. 

2

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

3

Разточете тестото на лист с дебелина около 1 см. Изрежете формички във формата на ромб. Съберете тестото, отново разточете и изрежете формички, докато свърши тестото. 

4

Печете във фурната 7-8 минути. Извадете сладките и прехвърлете на решетка, за да се охладят. 

5

Разтопете шоколада на водна баня. Потопете всеки ромб от всички страни в разтопения шоколад. Наредете сладките върху решетката и оставете, докато стегне шоколадът. 

Още рецепти за коледни сладки