27 рецепти с черен шоколад

Черният шоколад е магия и истинска наслада за вкусовите ни рецептори. Тайствено е и самото какаово дърво, което вирее на точно определени географски ширини, при определени температури (между 20 и 30 градуса) сред екваториални гори и специални мухи, необходими за опрашването му. Какаовите зърна се остават да ферментират, докато добият характерния аромат и цвят. После се пекат, чистят, белят и смилат, за да се получи какаово масло и течна какаова паста. Черният шоколад има високо съдържание на какао и малко захар. За най-добри вкусови качества на десертите, използвайте шоколад с над 70% какао. Шоколадът е познат още преди 1000 г. пр. Хр. Храната на боговете е имала ободряващо въздействие и свойства на афродизиак. Дори и в наши дни, шоколадът се счита за енергийна супер храна, богата на фибри, магнезий, антиоксиданти. Черният шоколад е основна съставка в сладкарството, но не само. Може да се използва суров в салати или за приготвяне на сос към месо.

Барчета с бадемов тахан

Бисквитени сандвичи с кокосово-шоколадов крем

Шоколадови барчета със солен карамел

Кейк с тиквички и тахан от тиквени семки

Кокосово брауни с къпини

Най-вкусното брауни с тиквички

Сурови бонбони Ферреро Роше

Безглутенови бисквити с лешници и шоколад

Безглутенов кейк с цвекло и шоколад

Бадемова торта

Бадемов сладкиш с карамел и шоколадова глазура

Бисквити с тиква и черен шоколад

Великденски козунак

Бадемово-шоколадов тарт (без захар и глутен)

Шоколадова торта с глазура и плодове "Дари"

Кокосови кексчета с шоколадова глазура

Бисквити с авокадо и шоколад

Горещ шоколад

Бисквити с бадеми, корнфлейкс и черен шоколад

Бадемово-лимецови бисквити с черен шоколад

Шоколадова торта със сладко от смокини

Бирамису

Здравословни таханови блокчета с чиа и черен шоколад

Торта Захер

Шоколадови бонбони с червено вино

Шоколадови трюфели

Десерт 3 в 1 в бурканче

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече