19 рецепти с черен шоколад

Черният шоколад е магия и истинска наслада за вкусовите ни рецептори. Тайствено е и самото какаово дърво, което вирее на точно определени географски ширини, при определени температури (между 20 и 30 градуса) сред екваториални гори и специални мухи, необходими за опрашването му. Какаовите зърна се остават да ферментират, докато добият характерния аромат и цвят. После се пекат, чистят, белят и смилат, за да се получи какаово масло и течна какаова паста. Черният шоколад има високо съдържание на какао и малко захар. За най-добри вкусови качества на десертите, използвайте шоколад с над 70% какао. Шоколадът е познат още преди 1000 г. пр. Хр. Храната на боговете е имала ободряващо въздействие и свойства на афродизиак. Дори и в наши дни, шоколадът се счита за енергийна супер храна, богата на фибри, магнезий, антиоксиданти. Черният шоколад е основна съставка в сладкарството, но не само. Може да се използва суров в салати или за приготвяне на сос към месо.

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече