Бирамису

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 пакет бишкоти - 400 г.
300 мл. сметана, студена
8 с.л. пудра захар
500 г. маскарпоне
500 мл. тъмна бира
2 ч.л. ванилов екстракт
черен шоколад, настръган
какао на прах

Алергени

Глутен
Сметана
Маскарпоне
Черен шоколад
Какао
Основни неща

Щом попаднах на този десерт, веднага реших, че трябва да го пробвам. Няма как да устоя на бишкоти в крем от сметана и маскарпоне, плюс тъмна бира с кехлибарен вкус. Така се и оказа. Не устоях. Това бирамису е учудващо леко, със съвсем слабо изразен вкус на бира. А хрупкавият черен шоколад идеално контрастира на меките бишкоти. 

Съставки

Как да приготвим

1

Разбийте маскарпонето с 150 мл. от бирата и ваниловия екстракт. Разбийте отделно сметаната с пудрата захар. След това смесете маскарпонето със сметаната и разбъркайте на ръка добре, докато се смесят равномерно. 

2

Пригответе тава, в която ще редите бишкотите и голяма купа с останалата бира. Потопете всяка една бишкота в бирата и подредете на дъното на тавичката. Отгоре разпределете от маскарпонето и заравнете. Повторете с втори ред бишкоти и маскарпоне. 

3

Сложете в хладилника за около 2-3 часа. Поръсете с черен шоколад и какао на прах и сервирайте към Вашето горещо кафе или студена бира.

Още идеи със сметана

Други рецепти с тъмна бира

Рецепти с бишкоти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече