Малинов чийзкейк

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 пакета шоколадови бисквити
200 г. масло
400 г. заквасена сметана
400 г. кисело мляко
250 г. крема сирене
4 с.л. пудра захар
200 г. пресни малини
3 с.л. захар
сокът на 1/2 лимон
1 пакетче желатин
50 мл. вода

Алергени

Бисквити
Масло
Заквасена сметана
Кисело мляко
Крема сирене
Основни неща

Любимият ми плод за десерти е малината. Толкова свежа, ярка, ароматна, а и тези малки семенца в нея, които хрупкат, още повече ми харесват. За мен малиновият чийзкейк е абсолютна класика - лесен за приготвяне, елегантен и съвършена комбинация с разхлаждащо питие. 

Съставки

Как да приготвим

1

Натрошете бисквитите добре на ситни трохи. Може да използвате кухненски робот, на ръка или да ги поставите в найлонов плик и да ги начукате с точилка, докато станат на трохи.

2

Разтопете маслото и го смесете с натрошените бисквити до получаване на ронливо тесто. Разпределете тестото върху дъното на тавичка с подвижен ринг.

3

В отделна купа смесете заквасената сметана, киселото мляко и пудрата захар. Изсипете тази смес върху бисквитите в тавичката, разпределете добре по цялата повърхност и сложете в хладилник да стегне малко.

4

През това време загрейте на котлона малка тенджерка. В нея сложете малините, захарта и сока на лимона. Разбъркайте докато се разтопи захарта, свалете от котлона и оставете да изстине.

5

В малко вода сложете желатина да набъбне за 5 минути. След като набъбне го разтопете за минута на водна баня, като внимавате да не се свари, в против случай ще загуби желиращите си функции. Оставете разтопения желатин да изстине.

6

След това го смесете с малиновия сос и изсипете сместа в тавичката. 

7

Оставете чийзкейка в хладилника поне за 3 часа.

Други наши рецепти за чийзкейк

Рецепти с малини

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече