Брауни с малини

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

70 г. черен шоколад, най-малко 70% какао или 70 г. какаова маса
60 г. кокосово масло
80 мл. кленов сироп (ако използвате какаова маса, може да сложите повече кленов сироп, до достигане на желаната сладост)
3 с.л. арарут на прах 
3 с.л. какао на прах
щипка морска сол
1 ч.л. ванилов екстракт
2 яйца
150 г. малини (ако използвате замразени малини, ги оставете предварително на стайна температура, леко да се размразят)

Алергени

Черен шоколад
Малини
Яйца
Какао
Основни неща

Обожавам брауни! Това е един от любимите ми десерти - сочен, с плътна текстура, хрупкави крайчета, изкушаващ шоколад и разбира се някакъв плод за още повече красота и вкус. Този път реших да добавя винаги обичаните от всички у дома - малини. Брауни с малини е истинска наслада за сетивата и за споделяне с любими хора.

Не съдържа глутен, бяла рафинирана захар и млечни съставки. Използвам малко количество арарут на прах. Това е нишесте, извлечено от корена на растениетo. То подпомага работата на храносмилателната система, има противовъзпалителни свойства и засилва имунната система. Има много приложения, както в кулинарията, така и в козметиката. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе малка тавичка с размери 25х25 см., покрита с хартия за печене. Съвсем леко намазнете хартията с кокосово масло, за да не залепне браунито по нея. 

2

В голяма купа на водна баня разтопете шоколада или каковата маса и кокосовото масло. Махнете от огъня и добавете останалите продукти. Разбъркайте добре с миксер или телена бъркалка. С миксер се получава малко по-пухкаво брауни. Добавете част от малините и отново разбъркайте внимателно. Ако използвате замразени малини, ги оставете на стайна температура да се размразят, защото иначе добавени студени към топлия шоколад, много бързо го стягат и браунито няма да се надигне. 

3

Изсипете сместа в тавичката и отгоре сложете и останалите малини. Печете във фурната 25 минути. 

4

Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да разрежете. 

Още рецепти с малини

Още рецепти с арарут

Всички коментари

Среден рейтинг
(5)
Общо коментари: 1
Дияна
Здравейте, мога ли с нещо да заменя арарута в тази рецепта. Вкъщи имам ксантанова гума, ще стане ли?

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече