Енергийно смути с горски плодове

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 ч.ч. горски плодове - аз използвах микс от ягоди, малини и червени боровинки, замразени или пресни
1 банан
1 ч.л. канела на прах
1 ч.л. енергиен микс - конопен протеин, мака на прах, какао на прах на Dragon Superfoods
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка сол
кайенски пипер на прах (по желание)
2-3 фурми, без костилките (по желание, ако не е достатъчно сладко) на Био Класа
600 мл. кокосово мляко 
листенца мента, за украса

Алергени

Ягоди
Малини
Какао
Основни неща

Още една идея за лесна закуска в забързаното ежедневие, когато грижата за здравето трябва да е на първо място, преди всичко останало. 

Това енергийно смути с горски плодове се приготвя за секунди, без никакво суетене в кухнята. 

Горските плодове са силни антиоксиданти, пречистват черния дроб и има високо съдържание на витамин С. Бананите зареждат клетките много бързо с енергия и възстановяват клетъчните функции. Фурмите са с високо съдържание на калий и плодова захар и подхранват мозъка и мускулите, доставят енергия по време на физическо натоварване. Добавянето на конопен протеин в сутрешното смути намалява кръвното налягане и лошия холестерол. Добър източник е на растителни протеини, пречиства дебелото черво, засилва имунната система, подобрява работата на сърцето и дори намалява желанието за сладко. Маката е антиоксидант, повишава енергията, настроението и паметта. Подобрява женското сексуално здраве и балансира хормоните. Канелата поддържа стабилни нивата на кръвната захар, а кайенският пипер затопля черния дроб и насища кръвта с кислород.

Съставки

Как да приготвим

1

Сложете всички съставки в блендера и разбийте за няколко секунди. Аз отново използвах Vita Style Mixx2Go на Bosch. След около 20-30 секунди смутито е напълно готово. Ако желаете, може да добавите още кокосово мляко или плодове, за да постигнете желаната консистенция.

2

Консумирайте веднага като украсите с малко прясна мента отгоре. Ако остане смути, приберете в хладилника като затворите каната на блендера с капака плътно и съхранявайте до следващия ден.

Още рецепти за напитки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече