Тропическо смути за детокс

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1/3 ананас, обелен и нарязан на парчета
1 банан
сокът на 1/2 лайм
8 листа свежа мента
4-5 фурми
1 см. парче пресен джинджифил, обелен
1 ч.л. зелен микс за детокс - спирулина, хлорела, ечемични и пшенични стръкове от Dragon Superfoods 
600 мл. кокосова вода (100% вода от млади кокосови орехи)
Основни неща

Отдавна не се чудя какво да закусваме у дома - или ядем пресни плодове или си правим свежи шейкове и смутита. Става за минути, дава енергия и тонус за началото на деня и насища клетките ни с истинска храна.

Ананасът стимулира доброто храносмилане, пречиства черния дроб от токсини, отпушва артериите и предотвратява сърдечносъдови болести. Бананът регулира кръвното налягане, понижава лошия холестерол, успокоява храносмилателната система и доставя бърза енергия на тялото. Той е чудесна храна за мозъка. Лаймът пречиства лимфната система и подобрява чернодробната функция. Ментата подпомага храносмилането, премахва лошия дъх, дава много енергия и засилва концентрацията. Фурмите стимулират мозъчната дейност, отстраняват слузта от храносмилателния тракт и дават много енергия на черния дроб. Джинджифилът е най-доброто противоспазмено средство, успокоява стомаха и мускулите, намалява стреса и напрежението. Спирулината е силен стимулатор на имунната система, съдържа омега-6 мастни киселини, желязо и витамин В12. Тя е изключително богата на протеини. Хлорелата е най-богатата на хлорофил храна (от там идва и нейното име). Пречиства кръвта и намалява кръвното налягане. Зелените стръкове от пшеница и ечемик прочистват черния дроб, дебелото черво, кръвта. Те буквално насищат тялото с енергия и засилват метаболизма. Хубавото е, че не съдържат и глутен. Кокосовата вода подобрява храносмилането, засилва имунната система, полезна е за сърцето и доставя енергия на мозъка. 

С една дума съм си спретнала за закуска едно чудно тропическо смути за истинско прочистване на черния дроб и кръвта, много енергия и истинска наслада за стомаха ми! Воала!!!

Съставки

Как да приготвим

1

Поставете в блендер всички съставки. Аз използвах Vita Style Mixx2Go на Bosch. Сложете по-голямата част от кокосовата вода и блендирайте. Долейте и останала вода и отново разбийте. При нужда добавете още вода или плодове, за да достигнете желаната от Вас гъстота на смутито. 

2

Консумирайте веднага с още листенца мента или приберете в хладилника в затворената с капак кана на блендера за през деня.

Още рецепти за напитки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече