Салата с цвекло, домати, орехи и козе сирене

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За салатата:
няколко големи листа зелена салата, накъсани на парчета
2-3 глави цвекло, сварено на пара и нарязано на кубчета
1 червен домат, нарязан на парчета
1 жълт домат, нарязан на парчета
1 шепа орехи, леко натрошени
80 г. меко козе сирене или веган алтернатива
магданоз, за поръсване
За дресинга:
сокът на 1 лимон (лайм)
2 с.л. зехтин 
1-2 скилидки чесън, пресовани
морска сол и прясно смлян черен пипер

Алергени

Орехи
Козе сирене

Има нещо силно магическо в това да си отгледаш сам храната и после да я ядеш. Когато я приготвяш, изпитваш истинско удоволствие и удовлетвореност.

И така с цвекло, салата и цветни домати от градината, си направих лесна салата за обяд.  Цвеклото сварявам на пара, за да запазя част от полезните му вещества. Честно казано, обожавам комбинацията от цвекло, орехи и меко козе сирене. Но вместо козе сиренето, може да се използва и веган алтернатива.  

Как да приготвим

1

В купа за сервиране подредете накъсаните зелени салати. Отгоре добавете нарязаното и сварено на пара цвекло и доматите. 

2

Поръсете с леко натрошени орехи и козе сирене, накъсано на малки парчета. Сложете и малко магданоз.

3

В бурканче смесете лимоновия сок, зехтина, чесъна, солта и пипера. Разклатете добре и залейте салатата.

Още рецепти за салати