Ливанска салата

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За салатата:
3 ч.ч. микс от зеленолистни по-твърди зеленчуци, като айсберг, романа, радичио, накъсани на парчета
3 ч.ч. маруля, накъсана на парчета
1 краставица, нарязана на парчета
1 червена чушка, нарязана на парчета
1 жълта чушка, нарязана на парчета
12 чери домата, разполовени на две
семена от нар
За дресинга:
сокът на 1 лимон
1 ч.л. сумак
1 скилидка чесън, пресована
морска сол

Тази салата си я поръчах в един ливански ресторант. Беше много свежа, пъстра и цветна и веднага ми се прииска да си я приготвя у дома.

Наблягам на много зеленолистни зеленчуци, които съдържат жизнено важни минерални соли, ензими, витамин А, витамини от група В; имат силни антивирусни и антибактериални свойства. 

Салатата, обляна обилно в лимон и сумак, добива невероятен вкус и е истинско удоволствие за тялото и сетивата.

Как да приготвим

1

В купа за сервиране смесете накъсаните салати, двата вида чушки, краставица и домати. Поръсете щедро със семена от нар. 

2

За дресинга разбъркайте лимоновия сок с малко сол, сумак и пресована скилидка чесън. Залейте салатата и объркайте внимателно.

Рецепти за още салати