Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа се смесват всички сухи съставки - двата вида брашно и подправките. Сухите съставки се смесват с медената смес. Получава се стегнато, лепкаво тесто. |
3
|
Върху набрашнен лист хартия за печене разточете тестото до достигане на дебелина от 1 см и приблизителна форма на квадрат. Приберете в хладилник поне за 1 нощ, за да попият добре всички аромати. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. Сложете отгоре охладения блат и печете 15 минути. |
5
|
Извадете от фурната и намажете с бадемовия ликьор, докато е горещо. Оставете да изстине и разрежете на малки квадратчета. |
6
|
Съхранявайте медените сладки в кутия. Колкото по-дълго стоят, толкова по-вкусни стават. |