Бадемово-шоколадов тарт (без захар и глутен)

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

170 г. черен шоколад, поне 70% какао, начупен на парчета или чиста какаова маса
80 г. масло
4 яйца, на стайна температура
100 г. ксилитол на прах или еритритол
1 щипка сол
45 г. бадемово брашно

Алергени

Яйца
Масло
Шоколад
Бадемово брашно

В духа на коледните празници е да направим бадемов сладкиш. Този бадемово-шоколадов тарт е елегантен, много шоколадов и чудесен завършек на празничния обяд или вечеря. Направен е с малко бадемово брашно и черен шоколад. Не съдържа глутен и бяла рафинирана захар, така че може да предложите и на децата.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе форма за торта, с подвижно дъно и диаметър 20 см. Покрийте дъното с хартия за печене, а стените намажете с малко масло и поръсете леко с какао, за да не залепнат. 

2

Разтопете шоколада (какаовата маса) и маслото на водна баня. Оставете настрани да изстине.

3

Разбийте яйцата, ксилитола и солта на пухкав крем. Прибавете шоколадовата смес. Разбъркайте с шпатула. Накрая добавете и бадемовото брашно и отново разъркайте внимателно. 

4

Изсипете тестото във формата и печете 20 минути, докато тартът стегне отгоре.

5

Извадете тарта от фурната и оставете да изстине за кратко. Отворете ринга и прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно. 

6

Сервирайте тарта, поръсен отгоре с малко ксилитол и какао. По желание, добавете лъжица заквасена сметана, топка сладолед или яйчен крем. 

Други наши рецепти с черен шоколад

Коледни рецепти