Сподели ни в твоите социални мрежи
Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За блата: 
150 г. бяло безглутеново брашно
2 с.л. кокосова захар
80 г. меко масло, на стайна температура
2 жълтъка
За плънката:
100 г. меко масло, на стайна температура
80 мл. мед или кокосова захар
3 яйца
2 с.л. бадемов ликьор
1 ч.л. ванилов екстракт
120 г. бадемово брашно
пресни смокини, разрязани на две

Алергени

Масло
Мед
Яйца
Бадемово брашно

Френски бадемов тарт със смокини

Основни неща
Вид кухня

Отидох до пазара за плодове и зеленчуци. И видях моите любими смокини. Като малка често се катерех по смокиновите дръвчета в моя роден град, сядах на някой голям клон, късах и ядях. Ехх, детство. Напоследък спомените от едно време ме вдъхновяват за нови рецепти. Както и разбира се, чуждестранната кухня. Така се роди този френски бадемов тарт със смокини.  

  • 1 ч. плюс 30 мин. за охлаждане
  • 8
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

За да направите блата смесете брашното и захарта. Добавете маслото и размачкайте с пръсти, докато се получат ситни трохи. Прибавете и жълтъците и омесете, докато стане тестото на топка. Оставете в хладилника за 30 минути.

2

Пригответе форма за тарт с диаметър 20 см. и намажете дъното и стените с масло. 

3

Загрейте фурната на 180 градуса.

4

Извадете тестото от хладилника и го разточете на тънко, така че да покрие формата за тарт. Използвайте 2 листа хартия за печене, за да не залепне тестото по точилката. Щом разточите тестото, махнете горния лист хартия за печене, поставете отгоре формата за тарт и леко обърнете наобратно. Така лесно ще прехвърлите тестото, без опасност от накъсване. Ако все пак се разкъса, просто го залепете с пръсти. Надупчете леко блата с вилица. 

5

За плънката разбийте маслото и меда или кокосовата захар, докато стане пухкава смес. Сложете и яйцата. Оставете малко яйце за намазване на блата отгоре. Прибавете бадемовия и ваниловия екстракт и разбъркайте добре.

6

Накрая добавете и бадемовото брашно, разбъркайте и изсипете цялата смес върху блата. Стърчащите краища може да обърнете върху блата. Намажете ги с останалото яйце. Подредете отгоре разполовените смокини.

7

Печете 30 минути, докато се получи загар по краищата. Извадете от фурната и оставете да изстине. 

Още рецепти с бадемово брашно

Всички коментари

Среден рейтинг
(5)
Общо коментари: 1
Gulvafslibning
Страхотна рецепта. Благодаря.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече