Тарт Татен

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
220 г. бадемово брашно
70 г. арарут на прах
75 г. кленов сироп
1 ч.л. бакпулвер
3-4 с.л. студена вода
За карамелените ябълки:
6 малки ябълки, почистени и нарязани на парченца
100 мл. пълномаслено кокосово мляко
90 г. кленов сироп
Основни неща
Вид кухня

Ябълките са меки и сочни, топящи се в устата и напоени с карамеления сос от кленов сироп и кокосово мляко. А основата е пълното съвършенство - дъвчаща, леко хрупкава, с аромат на бадем. 

Отново малко далеч, но все пак вдъхновена от френската класика и от изобилието на ябълки у дома, реших да направя една по-здравословна версия на оригиналния тарт Татен. Моята е без бяла рафинирана захар, без глутен, без животински продукти и със сигурност е още по-вкусна!

Съставки

Как да приготвим

1

Смесете в купа съставките за основата. Добавяйте по малко студена вода, докато всичко се оформи на топка тесто. Разточете тестото между два листа хартия за печене, за да не залепва. Оформете го като кръг с диаметър формата, в която ще печете тарта.

2

Загрейте тиган на котлона. Сложете в него нарязаните ябълки, кокосовото мляко и кленовия сироп. Оставете да къкрят на слаб огън, докато кокосовото мляко се редуцира до половина.

3

През това време загрейте фурната на 200 градуса.

4

Аз използвам тиган с дървена дръжка, който може да се поставя във фурната. Ако не разполагате с такъв, изполвайте кръгла стъклена или керамична форма. Изсипете готовите карамелени ябълки на дъното. Отгоре поставете разточената основа. Леко притиснете към ябълките и поставете във фурната.

5

Печете 15-20 минути, докато основата добие лек загар. Извадете от фурната и оставете да изстине. След това обърнете цялото съдържание върху чиния или поднос. 

6

Сервирайте тарта леко охладен!

Още рецепти с ябълки

Още рецепти с бадемово брашно

Всички коментари

Общо коментари: 2
Rositsa Dacheva
Здравейте, Бихте ли ми казали, арарут на прах може ли да се замести с друг продукт? Какъв? Не живея в България и не знам тук от къде мога да го закупя и как се казва....
Кулинарен блог
Здравейте, може да го заместите с тапиока. Ако нямате, сложете повече бадемово брашно.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече