Сурова торта с манго, лайм и кокос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
2 ч.ч. безглутенови овесени ядки, фини
1 ч.ч. кокосови стърготини
15 броя фурми или сушени кайсии, без захар
За крема:
1 1/2 ч.ч. манго, нарязано на кубчета
1 1/2 ч.ч. кашу, накиснато предварително за 4 часа в студена вода или за 30 мин. в гореща вода
4 с.л. кокосово мляко, от консерва, само гъстата част
4 с.л. кленов сироп
6-8 к. етерично масло от лайм на doTerra или настъргана кора от 1 лайм и 2 с.л. от сока
1/2 ч.л. куркума на прах
За декорация:
сини боровинки
кокосови стърготини

Алергени

Кашу

Много отдавна исках да направя тази сурова торта с манго, лайм и кокос. За мен тази комбинация, заедно с боровинките отгоре, е вълшебна. Затова, когато имахме повод у дома, рождения ден на нашия дядо, си я приготвихме. Украсихме я с много плодове - боровинки, къпини, малини.

Тортата се приготвя много бързо, вкусна и здравословна е, без глутен, без бяла рафинирана захар, с изцяло растителни продукти. Идеална е за празник или просто за един усмихнат делничен ден. 

 

Как да приготвим

1

Пригответе <span>форма за торта с подвижен ринг и с диаметър 20 см. Покрийте дъното с хартия за печене.</span>

2

За да направите основата, смесете в купа овесените ядки с кокосовите стърготини. Отделно смелете в блендер фурмите или сушените кайсии (зависи какво ще използвате, може и микс) с малко гореща вода, докато станат на паста. Добавете ги към ядките и разбъркайте добре. Изсипете основата във форма за торта и притиснете добре с длани, за да стане равен блатът. Може да приберете в хладилника, докато приготвяте крема.

3

За да направите крема, изплакнете добре накиснатото кашу и сложете в блендер. Добавете мангото, кокосовото мляко, кленовия сироп и разбийте добре на няколко пъти за по няколко секунди, докато се получи гладък крем без бучки. Капнете и етеричното масло от лайм. Ако нямате, настържете кората на 1 лайм и добавете 2 с.л. от сока. Отново разбийте за кратко. Ако искате да подсилите жълтия цвят на крема, добавете и 1/2 ч.л. куркума на прах и разбъркайте. 

4

Изсипете крема от манго върху основата и приберете във фризера за поне 4 часа, докато кремът стегне. Декорирайте тортата с боровинки и поръсете с малко кокосови стърготини. 

5

Преди да сервирате извадете за 1 час на стайна температура или за 2 часа в хладилника. Съхранявайте във фризера. 

Още рецепти за сурови торти

Още рецепти с манго