Крем супа от тиквички

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1-2 с.л. кокосово масло (гхи)
2 глави лук шалот, нарязани на ситно
1 морков, нарязан на кубчета
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 броя тиквички (аз използвах 1 жълта тиквичка и 1 тъмно зелена), няразани на кубчета
2 картофа, нарязани на кубчета
500 мл. зеленчуков бульон (домашен или био)
1/2 връзка пресен копър, нарязан на ситно
1/2 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно
морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Основни неща

В разгара на лятото и сезонa на тиквичките, е идеалното време да направим крем супа от тиквички. Много семпла, но и наситена с много аромати. Най-важен акцент за супата са пресните зелени подправки - копър и магданоз. Отгоре поръсете със зехтин за още повече аромат. Ако не държите да е веган, поръсете с овче сирене или пекорино.

Съставки

Как да приготвим

1

В тенджера загрейте кокосовото масло. Намалете на средна степен котлона, за да не запуши. 

2

Сложете лука, моркова и чесъна и сотирайте за 3-4 минути. 

3

Добавете картофите, зеленчуковия бульон и малко вода. Щом заври, оставете да къкри 15 минути.

4

После добавете и тиквичките. Гответе още 10 минути. 

5

Свалете от котлона и прибавете копъра и магданоза. Пасирайте до кремообразна консистенция с пасатор или в блендер, ако искате още по-гладка супа.

6

Овкусете с морска сол и прясно смлян черен пипер. Сервирайте с още копър отгоре и малко зехтин.

Още рецепти за супи

Още рецепти с тиквички

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече