Съставки
- 
                                        За основата:
 - 
                                        150 г. бадеми, сурови
 - 
                                        100 г. паста от фурми
 - 
                                        1-2 с.л. вода
 - 
                                        За крема:
 - 
                                        300 г. кашу, предварително накиснато в студена вода за 4 часа или в гореща за 30 минути
 - 
                                        200 мл. пълномаслено кокосово мляко (от консерва)
 - 
                                        90 мл. кленов сироп
 - 
                                        сокът на 1/2 лимон
 - 
                                        За черешовото сладко:
 - 
                                        300 г. череши, почистени от костилките (може пресни или замразени)
 - 
                                        3 с.л. кленов сироп
 - 
                                        3-4 с.л. арарут на прах
 - 
                                        За глазурата:
 - 
                                        100 г. черен шоколад с кокосова захар или 100 г. какаова маса
 - 
                                        180 мл. пълномаслено кокосово мляко (от консерва)
 - 
                                        За украсата:
 - 
                                        пресни череши с дръжките
 
Как да приготвим
| 
                                                 1 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 2 
                                                     | 
                                            
                                                 Смелете в блендер бадемите на брашно. Смесете ги с пастата от фурми и малко вода. Ако нямате готова паста от фурми, използвайте обикновени фурми и ги смелете в блендер с малко топла вода, докато станат на паста. Разпределете сместа по дъното на формата равномерно и леко притиснете.  | 
                                        
| 
                                                 3 
                                                     | 
                                            
                                                 За да направите крема смелете в блендер до гладка смес накиснатото и добре изплакнато кашу, кокосовото мляко, кленовия сироп и сока от лимон.  | 
                                        
| 
                                                 4 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 5 
                                                     | 
                                            
                                                 Когота сладкото изстине, изсипете 2/3 от него върху ядковата основа. А другата 1/3 сложете в крема и разбъркайте леко. Сложете крема върху черешовото сладко.  | 
                                        
| 
                                                 6 
                                                     | 
                                            
                                                 Приберете тортата във фризера, за да стегне.  | 
                                        
| 
                                                 7 
                                                     | 
                                            
                                                 Загрейте в малък съд кокосовото мляко, докато леко се затопли, без да завира. Добавете вътре шоколада или какаовата маса и разбъркайте, докато се разтопи.  | 
                                        
| 
                                                 8 
                                                     | 
                                            
                                                 Извадете от фризера тортата и залейте с глазурата. Украсете веднага с черешите, за да могат да залепнат и стегнат, щом шоколадът изстине.  | 
                                        
| 
                                                 9 
                                                     | 
                                            
                                                 Съхранявайте в хладилник до 2-3 дена.  | 
                                        
            
                    
                                
                                                                
                                                                
                                                                    
                                
                                
                                
                                
                                
Kоментар