Овесени барчета с фурми

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

150 г. овесено брашно, без глутен или смляни безглутенови овесени ядки
150 г. безглутенови фини овесени ядки
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка морска сол
100 г. кокосова захар
120 г. кокосово масло
150 г. фурми или паста от фурми
малко гореща вода
Основни неща

Дъвчащи, изкушаващи на вид и неустоимо вкусни са тези овесени барчета. Пълнежът им е от мус от фурми. Не съдържат глутен, млечни съставки и рафинирани масла и захари.

Чудесни са за следобедно хапване, за кутията на децата, за път, за споделяне с приятели и роднини. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе формичка за печене с размери 20х20 см. Покрийте дъното с хартия за печене.

2

В купа смесете овесеното брашно, овесените ядки, содата и солта. Разбъкайте и добавете кокосовата захар и кокосовото масло. Омесете с ръце добре тестото. Ако има нужда добавете много малко вода, 1 с.л., за да се споят съставките.

3

Разделете тестото на две равни части. Едната част я разпределете по дъното на формичката и притиснете добре с длани, за да загладите първия пласт.

4

В блендер сложете фурмите и гореща вода. Разбийте, докато се получи паста като гъст карамел. Изсипете пастата от фурми върху първия слой. Разпределете равномерно.

5

Отгоре добавете и останалото тесто от овесени ядки. Разпределете и притиснете с длани.

6

Сложете във фурната да печете около 20-25 мин.

7

Извадете от фурната и оставете барчетата да изстинат много добре. Най-добре да разрежете на следващия ден или след поне 4 часа.

Още десерти с овесени ядки

Още десерти с фурми

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече