Съставки
- 
                                        200 г. овесено брашно, без глутен
 - 
                                        1 ч.л. сода бикарабонат
 - 
                                        2 ч.л. канела на прах
 - 
                                        3/4 ч.л. джинджифил на прах
 - 
                                        1/2 ч.л. карамфил на прах
 - 
                                        1 средно голяма тиквичка
 - 
                                        1 с.л. смляно ленено семе
 - 
                                        200 мл. ябълково пюре
 - 
                                        130 мл. кленов сироп
 - 
                                        75 мл. овесено мляко
 - 
                                        черен шоколад на калети, по желание
 
Как да приготвим
| 
                                                 1 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 2 
                                                     | 
                                            
                                                 Настържете тиквичката на ренде и изцедете течността от нея внимателно. Разтворете смляното ленено семе в 3 с.л. вода. Оставете за 15 минути, докато се желира.  | 
                                        
| 
                                                 3 
                                                     | 
                                            
                                                 В купа смесете овесеното брашно, содата и подправките. Разбъркайте добре.  | 
                                        
| 
                                                 4 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 5 
                                                     | 
                                            
                                                 Прехвърлете сместа във формичката. Разпределете я равномерно. Сложете във фурната и печете около 50 минути.  | 
                                        
| 
                                                 6 
                                                     | 
                                            
                                                 Извадете от фурната и оставете кейкът да се охлади за 15 минути. После извадете от формичката и оставете да изстине още 15 минути преди да разрежете.  | 
                                        
            
                    
                                
                                                                
                                                                
                                                                    
                                
                                
                                
                                
                                
Всички коментари
Kоментар