Домашна гранола

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 г. фини овесени ядки, без глутен
4 с.л. кокосови стърготини
2 с.л. смляно ленено семе
5 с.л. кленов сироп
5 с.л. кокосово масло
1 ч.л. канела
1 ч.л. бурбонска ванилия 
Основни неща

Най-вкусната домашна гранола. Приготвя се с малко съставки, много бързо и е изключително вкусна. 

У дома свършва много бързо и всички с нетърпение очакват следващата доза. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 150 г. Пригответе тавичка, покрита с хартия за печене.

2

Смесете овесените ядки, кокосовите стърготини, лененото семе, канелата и ванилията. Разбъркайте добре.

3

Добавете кокосовото масло и кленовия сироп и отново разбъркайте много добре. Разпределете равномерно в тавичката гранолата. 

4

Печете във фурната около 20 минути и извадете да разбъркате, за да се опекат добре всички овесени ядки. Печете още 10 минути.

5

Извадете от фурната, охладете и приберете в буркан за съхранение. 

Още рецепти за гранола

Още рецепти с овесени ядки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече