Сурова черешова торта "Тони"

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
150 г. бадеми, сурови 
100 г. паста от фурми
1-2 с.л. вода
За крема:
300 г. кашу, предварително накиснато в студена вода за 4 часа или в гореща за 30 минути
200 мл. пълномаслено кокосово мляко (от консерва)
90 мл. кленов сироп
сокът на 1/2 лимон
За черешовото сладко:
300 г. череши, почистени от костилките (може пресни или замразени)
3 с.л. кленов сироп
3-4 с.л. арарут на прах
За глазурата:
100 г. черен шоколад с кокосова захар или 100 г. какаова маса
180 мл. пълномаслено кокосово мляко (от консерва)
За украсата:
пресни череши с дръжките

Алергени

Черен шоколад
Бадеми
Кашу
Основни неща

Вече сякаш стана традиция да приготвям торта с череши за рождения си ден. Та, затова реших да я кръстя така - черешова торта "Тони". Усещам, че имам дълбока връзка с този уникален плод. За мен, това е един от малкото плодове, на които се радвам през техния активен сезон - от май до юли. 

Черешите пречистват и подсилват работата на черния дроб; пречистват червата и пикочния мехур. Регулират апетита и са чудесни, ако искате да свалите килограми. Черешите са пълни с витамини - А,С, Е и минерали като желязо, цинк, калий и манган. Също така са чудесна храна за мозъка - подобряват паметта, концентрацията.

Освен това премахват тревожността и ни учат на търпение!

Съставки

Как да приготвим

1

Пригответе форма за торта с подвижен ринг с диаметър 20 см. Покрийте дъното й с хартия за печене. Може леко да намазните страните с малко кокосово масло за по-лесно изваждане на готовата торта.

2

Смелете в блендер бадемите на брашно. Смесете ги с пастата от фурми и малко вода. Ако нямате готова паста от фурми, използвайте обикновени фурми и ги смелете в блендер с малко топла вода, докато станат на паста. Разпределете сместа по дъното на формата равномерно и леко притиснете. 

3

За да направите крема смелете в блендер до гладка смес накиснатото и добре изплакнато кашу, кокосовото мляко, кленовия сироп и сока от лимон. 

4

За да направите черешовото сладко, сложете в малка касерола на котлона почистените череши с кленовия сироп и арарута. Разбърквайте от време на време, за да не загори. След около 2-3 минути е готово, махнете от котлона и оставете да изстине.

5

Когота сладкото изстине, изсипете 2/3 от него върху ядковата основа. А другата 1/3 сложете в крема и разбъркайте леко. Сложете крема върху черешовото сладко.

6

Приберете тортата във фризера, за да стегне.

7

Загрейте в малък съд кокосовото мляко, докато леко се затопли, без да завира. Добавете вътре шоколада или какаовата маса и разбъркайте, докато се разтопи.

8

Извадете от фризера тортата и залейте с глазурата. Украсете веднага с черешите, за да могат да залепнат и стегнат, щом шоколадът изстине. 

9

Съхранявайте в хладилник до 2-3 дена.

Още рецепти за сурови торти

Още рецепти с череши

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече