Супа от коприва

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 глава лук
2 моркова
2 стръка стъблена целина
4 картофа
250 г. дива коприва
пречистен вода
морска сол
пресен зелен лук, за поръсване
Основни неща

Една от най-често приготвяните супи през пролетта е супа от коприва. За мое голямо учудване, децата я харесаха много и редовно ми напомнят да я приготвям. Така че, използваме всеки момент, когато сме набрали прясна дива коприва, да си направим тази вкусна супичка. 

Копривата подобрява работата на черния дроб и сърцето, има силни противовъзпалителни качества, съдържа витамини А, Е, D, C и К; засилва имунната система и неутрализира токсините в тялото. 

Съставки

Как да приготвим

1

Почистете копривата и я бланширайте за 1-2 минути във вряла вода. Оставете настрани.

2

Сложете в уред за готвене на пара лука, морковите, целината и картофите. Зеленчуците може да са нарязани на по-големи парчета. Варете около 20 минути, докато омекнат.

3

Прехвърлете сварените зеленчуци в блендер. Добавете копривата, заедно с водата и блендирайте. Подправете с морска сол.

4

Сервирайте със стрък пресен лук отгоре.

Още рецепти за крем супи

Всички коментари

Общо коментари: 2
Стела Рачева
Колко вода всъщност се добавя в сварените зеленчуци, за да се блендират и станат на крем супа?
Здравословно в кухнята с Тони
Водата трябва да покрива зеленчуците и още съвсем малко, около 1 см. Ако има нужда, добавете още при блендирането, докато се достигне желаната гъстота.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече