Картофена салата с песто и авокадо

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 г. пресни картофи
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
За соса:
1 авокадо, добре узряло
2 ч.ч. пресен босилек
3 скилидки чесън
морска сол, черен пипер
3/4 ч.ч. орехи

Една от любимите ми пролетно-летни салати. Комбинацията между картофи и босилек е вълшебна и често я приготвям у дома. 

Картофите са отличен източник на витамин В6, който е важен за формирането на почти всяка нова клетка в нашето тяло. Картофите подобряват сърдечно-съдовата система и са изключително полезни за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Как да приготвим

1

Измийте добре пресните картофи и ги сварете на пара за около 20 мин.

2

През това време пригответе соса като поставите в блендер авокадото, босилека, чесъна и орехите. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете съвсем малко вода, колкото да се разбият съставките. Блендирайте до гладка консистенция. 

3

Залейте сварете картофи със соса. Отгоре поръсете обилно със зелен лук и още листенца пресен босилек. 

Още рецепти с картофи