Картофи с копър и чесън

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 кг. пресни картофи, с кората
1/2 връзка пресен копър
5-6 скилидки чесън, пресован
морска сол
Основни неща

Картофите с копър и чесън са здравословнa версия на картофите соте. Но, моята рецепта е приготвена без грам мазнина, като по този начин незаменимата глюкоза в картофите, остава усвоима от клетките ни. Гарнирам с пресни копър и чесън за приятен, автентичен вкус. 

Картофите притежават уникална комбинация от аминокиселини, протеини и фитохимикали. Богати са калий и витамин В6, имат противовъзпалителни и антивирусни качества; успокояват нервите и храносмилателната система. Картофите са чудесна храна за мозъка и подсилват чувството за заземеност и центрираност. 

Съставки

Как да приготвим

1

Измийте добре картофите и ги сложете да се варят на пара или във вода за 20 минути. Ако има по-големи картофи, разрежете на половинки или четвъртинки, така че всички картофи да бъдат с еднаква големина.

2

Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. 

3

Извадете сварените картофи, прехвърлете ги в тавата, леко поръсете с морска сол и разбъркайте. Сложете картофите да се запекат за 20 минути или докато добият прият загар и хрупкава коричка отгоре.

4

Извадете печените картофи и поръсете обилно с нарязан на ситно копър и пресовани скилидки чесън.

5

Сервирайте веднага!

Още рецепти с картофи

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече