Пастет от сушени домати и слънчоглед

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

70 г. сушени домати, без мазнина
130 г. сурови слънчогледови семки
3 с.л. доматено пюре
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лук на прах
1-2 с.л. лимонов сок
черен пипер
Основни неща

Пастет от сушени домати и слънчоглед - лесен за приготвяне пастет, само с няколко съставки от растителен произход. Пастетът е здравословна версия на традиционните пастети и мусове, като е приготвен без никаква добавена мазнина. Подходящ е за хапване с крекери, зеленчукови пръчици, намазан върху сандвич, в салата или в паста.

Слънчогледовите семена са богати на селен, магнезий, цинк и желязо, които засилват имунната система. Те са богат източник на лесносмилаеми протеини, които са от съществено значение за възстановяването на тъканите, нервите и клетките. Отличен източник са на витамин D, B-комплекс, витамин К и витамин Е. 

Съставки

Как да приготвим

1

В купа накиснете в гореща вода сушените домати и слънчогледовите семки за поне 30 минути.

2

След това изцедете добре водата и прехвърлете в каната на блендер. Добавете доматеното пюре, подправките и изцедения лимонов сок. Ако има нужда добавете сол. 

3

Сложете няколко лъжички вода, около 5-6 с.л, и разбийте. Ако има нужда добавете още. Блендирайте до гладка консистенция. Съхранявайте в хладилник до 4-5 дни.

Още рецепти със сушени домати

Още рецепти със слънчогледово семе

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече