Брускети със сушени домати, сирене фета и маслинова паста

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 пълнозърнеста франзела, нарязана на колелца
1-2 скилидки чесън, разполовени на две
1/2 бурканче маслинова паста
1 бурканче сушени на слънце домати, нарязани на малки парчета и малко от зехтина в бурканчето
120 г. сирене фета, натрошено
1-2 скилидки чесън, смачкани в преса
3-4 стръка магданоз, нарязан на ситно

Алергени

Глутен
Основни неща

Вкъщи тези брускети със сушени домати бяха оценени много високо, особено от мъжката част. Приготвят се изключително бързо, но са много ефектни и наситени с много вкусове. Идеални са леко хапване с чаша вино, за гости и за партита.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете франзелата за около 5-8 минути.

2

През това време смесете нарязаните сушени домати, сиренето фета, чесъна и магданоза. Добавете малко от зехтина в бурканчето от доматите.

3

Извадете от фурната и докато са още топли брускетите ги натъркайте с разполовена на две скилидка чесън.

4

Намажете всяка брускета с маслиновата паста. Отгоре сложете и от доматената смес.

Други рецепти за брускети

Рецепти със сирене Фета

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече