Фритата с аспержи и зелен лук

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 с.л. кокосово масло
1 връзка аспержи, почистени
1/2 връзка зелен лук, нарязан на ситно
6 яйца
2 с.л. кокосово мляко или вода
1 с.л. естрагон, сух или пресен
морска сол и прясно смлян черен пипер
80 г. настъргано сирене пекорино

Алергени

Яйца
Сирене Пекорино

Тази фритата с аспержи и зелен лук е чудесен избор за лесно, бързо и леко ястие през работната седмица. Приготвя се много бързо и с малко продукти. Ако искате разнообразие, може да пробвате различни варианти с червени чушки, спанак, тиквички, домати и какво ли още не. Аз понеже обожавам класиката яйца с аспержи, се спрях на този вариант.

Как да приготвим

1

Загрейте тиган с кокосовото масло. Задушете зеления лук за няколко минути. Добавете и аспержите и задушете и тях за 1-2 минути.

2

В купа разбийте яйцата с малко кокосово мляко или вода, сол, черен пипер и естрагон. Добавете и малко настъргано пекорино. (Останалото оставете за поръсване отгоре.)

3

Изсипете яйцата върху аспержите в тигана и гответе, докато яйцата започнат да се стягат.

4

Накрая поръсете с останалото пекорино и сложете тигана в загрята фурна на 200 градуса за още 5 минути. (Използвайте тиган подходящ за фурна, без пластмасови части.)

5

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте веднага. 

Рецепти за още вегетариански ястия