Паста с брюкселско зеле

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 г. паста (аз използвах фусили)
1 с.л. кокосово масло
3 скилидки чесън, пресовани
1 консерва кокосова сметана 
2 с.л. горчица
2 с.л. сос уорчестър
200 мл. качествен зеленчуков бульон (най-добре домашен)
150 г. пекорино, настъргано или веган алтернатива и още малко за поръсване
250 г. брюкселско зеле, разполовено на две
морска сол, прясно смлян черен пипер
1 с.л. кокосово масло 
1 с.л. балсамов оцет

Алергени

Глутен
Сирене Пекорино
Основни неща

Много обичам брюкселско зеле и често се сещам за него. Затова го приготвям дори и да не е в сезон. Паста с брюкселско зеле не е най-типичното ястие, но е много вкусно, семпло и се приготвя с малко продукти. Харесвам паста с кремообразен кокосов сос, защото има един приятен лек сладникав нюанс, който едвам се загатва. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Оваляйте брюкселското зеле в малко сол, черен пипер, кокосово масло и балсамов оцет. Запечете, докато добие приятен загар отгоре за около 15 минути.

2

През това време сварете пастата в леко подсолена вода. Щом водата заври сложете пастата и варете 2-3 минути, по-малко от указаното на опаковката време, т.е. около 6 минути. 

3

В тиган загрейте кокосовото масло и намалете силата, за да не прегори. Запържете за 1-2 минути чесъна. Добавете кокосовата сметана, зеленчуковия бульон, горчицата, соса уорчестър и настърганото сирене и разбъркайте добре, докато се получи кремообразен сос.

4

Прехвърлете сварената паста в тигана при соса и разбъркайте. Сложете и печеното брюкселско зеле. Накрая преместете всичко в тава, настържете още малко пекорино отгоре и печете още 20 минути, докато се получи приятна коричка. 

5

Сервирайте веднага с прясна зелена салата.

Още рецепти с паста

Още рецепти с брюкселско зеле

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече