Студен чай от хибискус, нар и роза

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 с.л. чай от хибискус (сушени листа)
2 с.л. чай от нар 
2 с.л. чай от роза
6-7 ч.ч. пречистена вода
2-3 с.л. мед

У дома много обичаме да пием чай и го правим всеки ден. Това е ритуал, който изпълняваме вечер преди лягане. През лятото, обаче, освен топлия ни чай вечер, обичаме да си приготвяме и студен през деня, който е също толкова полезен, вкусен и много освежаващ. 

Студеният чай от хибискус, нар и роза е изключително ароматен, с наситен цвят, леко кисел вкус и приятен послевкус на роза. 

Хибискусът подмладява черния дроб и подобрява неговите функции. 

Подслаждаме студения чай с нефилтриран мед, който подсилва имунната ни система, подобрява работата на храносмилателната система, пречиства кръвта и успокоява нервите. 

Как да приготвим

1

Загрейте вода и запарете чайовете за 5-10 минути. Аз използвах чай от хибискус на листа за тази рецепта, но ако имате смлян на прах чай от хибискус, може да използвате и него, но в по-малко количество, около 1 с.л.

2

Прехвърлете готовия чай в голяма кана. Оставете го да изстине.

3

Добавете меда и разбъркайте добре, докато се разтвори. Сложете лед и сервирайте.

Рецепти за още напитки

Още рецепти с чай от роза