Лешников сладолед с тонка боб

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

4 банана, предварително нарязани на колелца и замразени, поне за 4 часа
2 с.л. лешников тахан и 1 с.л. за сервиране
3 с.л. ядково мляко (може и вода)
2 ч.л. канела на прах
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
1 бобче тонка, настъргано
филирани бадеми, за сервиране
Основни неща

Лятото е времето, когато и малки и големи търсят прохлада и сладост в неустоимите вкусове на вечния любимец - сладоледа. Но, на кого му е нужно да си купува сладолед, когато може толкова лесно да си приготви у дома, и то напълно натурален и здравословен. Комбинацията от вкусове, аромати и текстури е безкрайна. Нужно ни е само малко търпение, за да замръзне и мощен блендер. 

В моя домашен и здравословен сладолед аз се спирам на ядковия, мек вкус на лешника в комбинция с леко горчивата ванилова нотка на боб тонка.

Съставки

Как да приготвим

1

Сложете в каната на блендера бананите, тахана и млякото. Добавете канелата, ванилията и половината настъргано бобче тонка. 

2

Разбийте за кратко. Аз използвах вакуумиращия блендер на Bosch. Оберете страните и разбийте отново, докато се получи еднородна смес.

3

Прехвърлете разбитата смес в купа и замразете отново за няколко часа.

4

Сервирайте като сложите 2 топки на порция. Полейте сладоледа с малко лешников тахан и поръсете с още настърган боб тонка. 

5

По желание добавете филирани бадеми, като предварително ги запечете в сух тиган за повече хрупкавост.

6

За да приготвя сладоледа, използвах вакуумиращия блендер на Bosch, който е доста мощен, благодарение на 6-те си остриета и разбива всичко без проблем. Има технология за вакуумно смесване и така съставките се окисляват минимално. Хубавото е, че могат да се приготвят смутита, които до 24 часа по-късно да запазят повече своята хранителна стойност от направените в обикновен блендер. Освен голямата кана, блендера има бутилка за път и още 2 купи в различен размер за вакуумиране и по-дълготрайно съхранение на храна (пастети, сосове, супи и др.). Блендерът разполага с функция за разбиване на лед и самопочистване, т.е. с натискането на едно копче блендерът се почиства сам.

Още рецепти с банани

Още рецепти с лешников тахан

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече