Крем супа от цвекло

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 с.л. кокосово масло
1 глава лук, нарязана на ситно
2 моркова, нарязани на ситно
2 стръка целина, нарязани на ситно
4 глави цвекло, средно големи, обелени и нарязани на парчета
4 картофа, обелени и нарязани на парчета
1 дафинов лист
1 л. зеленчуков бульон (домашен)
морска сол и прясно смлян черен пипер
200 мл. кокосово мляко
2-3 стръка зелен лук, за поръсване

Алергени

Целина
Основни неща

Цвеклото е подходящо за всичко - за салати, ферменти, супи, печено, варено, мариновано или в десерти дори. Където мине, винаги оставя следа, ярко червена и неподправена. 

До сега не бях пробвала само цвекло в супа. Така че, настана и този момент. Крем супата от цвекло има приятен мек, тъмно розов цвят, нежна консистенция и землист, сладък вкус.

Съставки

Как да приготвим

1

В тенджера загрейте леко кокосовото масло. Добавете лука, морковите и целината и сотирайте за 5 минути, докато омекнат. 

2

Сложете картофите, цвеклото, дафиновия лист и зеленчуковия бульон. Ако нямате зеленчуков бульон, заменете с вода.  Оставете супата да заври и гответе 10-15 минути.

3

Махнете от котлона, извадете дафиновия лист и прехвърлете в блендер. Овкусете с морска сол и прясно смлян черен пипер и блендирайте за 30 секунди. Добавете кокосовото мляко и отново разбийте. 

4

Сервирайте с пресни стръкове зелен лук и още малко кокосово мляко или сметана отгоре. 

Още рецепти за крем супи

Още рецепти с цвекло

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече